Informatie

De omgeving: Den Burg

Bed & Breakfast Opperdan op Texel is gelegen in het sfeervolle dorp Den Burg. Den Burg is het grootste dorp van Texel en biedt volop mogelijkheden. Een leuke winkelstraat, diverse restaurantjes, terrasjes, horecagelegenheden en een gezellige bioscoop: het is er allemaal.  

Opperdan ligt dicht bij het centrum van Den Burg en is centraal gelegen op het eiland. Hierdoor vormen onze kamers de ideale uitvalbasis om al het moois op Texel te ontdekken. Geniet van de vele prachtige natuurgebieden, maak eindeloze strandwandelingen of kies juist voor de gezelligheid van de Texelse horeca. Na een fijne dag vol avonturen kom je 'thuis' in een keurig verzorgde en luxe 2-persoonskamer. Laat je verrassen en boek één van onze nieuwe, moderne kamers op Texel!

Boek een kamer

Over ons

Ruud Boom en Claudette Chanetsa besluiten in 2017 een nieuw avontuur te starten. Met de nieuwbouw van een groot pand in Den Burg op Texel (oplevering begin 2018) zijn de mogelijkheden eindeloos. Naast een nieuwe plek om te wonen voor henzelf, besluiten ze om een Bed & Breakfast te starten.

Deze nieuwe Bed & Breakfast (Opperdan) bestaat uit drie luxe kamers, allemaal gelegen op de begane grond. Opperdan staat voor 'de plek waar je naar terugkeert.' Het stel hoopt dat gasten hier graag terugkomen en hun kamer zien als een fijne en veilige plek om bij te komen na een heerlijke dag op het eiland. 

Synergy Texel

Het pand biedt tevens plek aan Synergy Texel, de fysiopraktijk van Claudette. Synergy Texel is een moderne fysiopraktijk voor diverse therapieën. Mensen kunnen hier terecht voor fysiotherapie en (medische) fitness, maar ook voor diverse specialisaties als craniofaciale therapie, aquaterapie en therapeutisch klimmen. De praktijk beschikt over een therapiezwembad van 4x9 meter, voorzien van massagestralen en jetstream. 

Bekijk de website van Synergy Texel

Den Burg

Onze Bed & Breakfast ligt op loopafstand van het gezellige centrum van Den Burg. Hier vind je onder meer unieke winkels, diverse restaurants, een bioscoop en gezellige terrasjes.

De Slufter

Laat je verrassen door het prachtige en bijzondere natuurgebied De Slufter in het noordwesten van het eiland. De Slufter is een kweldervlakte tussen twee zanddijken in en ziet er elk jaargetijde weer anders uit.

De Koog

Uitgeshopt in Den Burg? Breng dan eens een bezoekje aan badplaats De Koog. Ook hier vind je leuke winkeltjes en diverse horecagelegenheden en tussendoor kun je even uitwaaien op het strand. De Koog ligt namelijk aan de kust.

Wandelen op Texel

Wandelen over het kilometerslange zandstrand, genieten van de heerlijke dennengeur in het Texelse bos of je ogen uitkijken in één van de vele natuurgebieden: Texel is een walhalla voor wandelaars. 

Fietsen op Texel

Ook fietsen op Texel is een leuke belevenis. De mooiste plekje ontdek je namelijk op de fiets via een zeer uitgebreid fietsnetwerk (ruim 140 km fietspad!). Fietsen kun je in het dorp huren of bij de kamer laten bezorgen.

Texel informatie

Op Texel is van alles te doen en beleven. Of je nu gek bent op het strand, rust en prachtige natuur, liever de leukste winkeltjes afstruint of wilt genieten in één van de gezellige horecagelegenheden.

  • Den Burg
  • De Slufter
  • De Koog
  • Wandelen op Texel
  • Fietsen op Texel